Veelgestelde vragen

Wij staan uw graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden. U kunt ons telefonisch of per mail bereiken door naar de contactpagina te gaan.

Wellicht wordt uw vraag hieronder al beantwoord in onze ‘veel gestelde vragen’:

 

Komen de meeste kinderen samen met iemand of zijn er ook kinderen die alleen inschrijven voor een kamp?

Kinderen komen zowel alleen als met vrienden op kamp bij Sportmax. Als je alleen komt, zal het bij aankomst best spannend zijn, maar wij kunnen garanderen dat niemand zich tijdens het kamp alleen zal voelen. Als je met een vriend of groepje komt is dat natuurlijk supergezellig en ken je al wat meer andere deelnemers, maar desalniettemin zal je kennis maken met de andere kinderen.

In hoeverre wordt er rekening gehouden met verschillende leeftijdsgroepen?

Sportmax hanteert vrijwel altijd een leeftijdsgroep van 6 t/m 15 jaar. Wij zijn van mening dat wij met deze leeftijdsgrenzen, zowel vanuit sportief als sociaal oogpunt, een goede balans in de groep hebben. Programma, bedtijd en dergelijke zaken kunnen hier immers goed op worden afgesteld. In het tennis- of hockeyniveau kan behoorlijk verschil zitten, vandaar dat we kleine niveaugroepen maken voor het sportieve deel. Niveau is voor deze indeling de leidraad, al houden wij vanzelfsprekend ook rekening met leeftijd. De ouderenweek is een uitzonderlijke week. De leeftijden liggen tussen de 11 en 17 jaar. Het programma in deze week zal afgestemd zijn op deze oudere leeftijdsgroep. 

Mijn zoon/dochter gaat voor het eerst zo lang van huis. Hoe gaan jullie hiermee om en wat kunnen wij als ouders verwachten?

Heimwee is niet erg, sterker nog: heimwee hoort erbij. Ook hier speelt onze 17 jaar ervaring een belangrijke rol. Ons team van begeleiders weet precies hoe ze hierop in moeten spelen en dit zal dan ook geen enkel probleem zijn. Ouders kunnen via de weekcoördinator (wie dat is hoort u aan het begin van de kampweek) contact houden om de stand van zaken te volgen. Verder geloven wij in de spreuk “Geen bericht, is goed bericht”, mocht u tijdens de week dus niks horen dan heeft uw zoon of dochter simpelweg plezier.

Hoe of met wie kan ik contact opnemen tijdens de kampweek zelf om te vragen hoe het gaat met mijn zoon/dochter?

Sportmax kent een aantal weekcoördinatoren. Deze personen dragen de eindverantwoordelijkheid over de desbetreffende kampweek. Via deze persoon kunt u tijdens de kampweek op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en stand van zaken. Let op: Sportmax kampweken zijn drukke weken dus de weekcoördinator zal niet altijd meteen beschikbaar zijn omdat we 24/7 met de kinderen bezig zijn. Wie de weekcoördinator is hoort u aan het begin van de kampweek.

Mijn zoon/dochter volgt een speciaal dieet. Wordt hier rekening mee gehouden en zo ja/nee hoe?

We beschikken over onze eigen huis kok die een gebalanceerd menu samenstelt voor alle deelnemers en daarbij dus ook rekening houdt met speciale diëten en allergieën of intoleranties zoals gluten en lactose. Naast de kok worden ook alle begeleiders ingelicht over de diëten zodat zij ook weten wat wel en wat niet gegeven mag worden. Diëten staan deelname aan het kamp dus niet in de weg. Belangrijk is dat dit in goed overleg gaat voor aanvang van het kamp, dus graag alles duidelijk vermelden op het inschrijfformulier.

Hoe ziet het begeleidingsteam van Sportmax eruit?

Sportmax draait al jarenlang op een vaste basis aan begeleiders. Deze vaste begeleiders hebben meer dan voldoende ervaring om uw kinderen de week van hun leven te geven. Naast deze groep ervaren begeleiders is er voldoende aanwas van jonge begeleiders (veelal oud deelnemers!). Deze mix zorgt ervoor dat alles in een week aanwezig is wat de kampweek leuk maakt voor uw kind. Onze begeleiders zijn 24/7 aanwezig en missen dus geen minuut! Het team bestaat elke week uit een weekcoördinator, een huis kok, animators en trainers. Voor de herkenbaarheid zijn dit vaak dubbelrollen, zo is bijvoorbeeld de hockeytrainer ook de spelleider bij het bosspel.Er is gegarandeerd voor iedere 5 deelnemers 1 begeleider aanwezig.

Moeten onze kinderen (zak)geld meenemen?

De kampweek is all-in. Dat wil zeggen dat de kinderen genoeg te eten en te drinken krijgen. Alleen voor een extra snoepje, ijsje of blikje drinken kunt u een klein zakcentje meegeven van ongeveer €5,- tot €10,- 

Moet onze zoon/ dochter een luchtbed meenemen?

Nee hoor, het woondorp is ingericht met bedden voor alle kinderen. Alleen een slaapzak, kussen en overtrek zijn voldoende.

Mijn zoon/dochter komt samen met een vriend naar jullie kamp, zitten ze wel bij elkaar in de groep?

Tijdens de week worden er voortdurend verschillende kleine groepjes gemaakt. Dit om het groepsgevoel onder alle deelnemers te bevorderen. Ze zullen niet bij alle onderdelen bij elkaar zitten, maar bij een aantal vaste momenten zoals het slapen, het eten en de vrije tijd kunnen ze elkaar ten alle tijden opzoeken.

Wij komen zondag terug van vakantie, kan onze zoon/dochter dan vanaf maandag instromen?

Ja dit is mogelijk, maar het leukste is wanneer ze er vanaf het begin bij zijn omdat de eerste dag in het teken staat van kennismaken met andere kinderen. Er ontstaat een groepsgevoel in een kampweek, het leukste is daarom om er van de eerste tot de laatste minuut bij te zijn. Is dit echt niet te doen, dan is later beginnen of eerder stoppen in goed overleg altijd mogelijk.

Mijn zoon / dochter heeft nog nooit getennist/gehockeyd en wil middels een tenniskamp of hockeykamp bekijken of hij of zij het leuk vindt. Kunnen absolute beginners ook deelnemen en hebben jullie materialen beschikbaar?

Je wordt ingedeeld in een trainingsgroep op basis van je tennis- of hockeyniveau en leeftijd. Dit zijn kleine groepjes en daar is ook altijd een ‘beginnersgroepje’ bij. Er zijn materialen beschikbaar tijdens het kamp waarvan uw kind gebruik kan maken. Voor het tenniskamp zijn wij ook bekend met Tenniskids, er is dus van alles mogelijk. Geef dit wel duidelijk aan op het inschrijfformulier!

Wat gebeurd er bij een blessure, ongeluk of ziekte?

Voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunnen we zeggen dat er in de 17-jaar Sportmax kampen nog nooit een ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden. Helaas zijn blessures soms onvermijdelijk en iedereen kan ziek worden op kamp. Ook heeft Sportmax nauw contact met de plaatselijke huisartsenpost. Mocht het voorkomen dat er zoiets vervelends gebeurd, worden de ouders uiteraard meteen op de hoogte gebracht en zal alles in goed overleg plaatsvinden. In het geval dat er voor het kamp al sprake is van een blessure die speciale aandacht verdient tijdens de week zelf, geef dit dan even goed aan op het inschrijfformulier.