Veelgestelde vragen

Wij staan uw graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden. U kunt ons telefonisch of per mail bereiken door naar  de contactpagina te gaan.
Wellicht wordt uw vraag hieronder al beantwoord in onze ‘veel gestelde vragen’:

Komen de meeste kinderen samen met iemand of zijn er ook kinderen die alleen inschrijven voor een kamp?

Kinderen komen zowel met vriendjes als alleen op kamp bij Sportmax. Als je alleen komt, zal het bij aankomst best spannend zijn, maar we zullen er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen. Als je als groepje komt is dat natuurlijk super gezellig, maar we willen je ook graag kennis laten maken met de andere kinderen.

In hoeverre wordt er rekening gehouden met verschillende leeftijdsgroepen?

Sportmax hanteert vrijwel altijd een leeftijdsgroep van 8 t/m 15 jaar. Wij zijn van mening dat we, zowel vanuit sportief als sociaal oogpunt, met deze leeftijdsgrenzen een goede balans in de groep hebben. Programma, bedtijd en dergelijke zaken kunnen we goed afstemmen. In het tennis- of hockeyniveau kan behoorlijk verschil zitten, vandaar dat we kleine niveaugroepen maken voor het sportieve deel.
De ouderenweek is een uitzonderlijke week. De leeftijden liggen tussen de 12 en 17 jaar. Het programma in deze week zal afgestemd zijn op deze oudere leeftijdsgroep.

Mijn zoon/dochter gaat voor het eerst zo lang van huis. Hoe gaan jullie hiermee om en wat kunnen wij als ouders verwachten?

Ook hier speelt onze 13 jaar ervaring een belangrijke rol. Heimwee is niet erg, sterker nog: heimwee hoort erbij. Ons team van begeleiders weet precies hoe ze hierop in moeten spelen en dit zal dan ook geen enkel probleem zijn. Ouders kunnen via de weekcoördinator (wie dat is hoort u aan het begin van de kampweek) contact houden om de stand van zaken te volgen.

Hoe of met wie kan ik contact opnemen tijdens de kampweek zelf om te vragen hoe het gaat met mijn zoon/dochter?

Sportmax kent een aantal weekcoördinatoren. Deze personen dragen de eindverantwoordelijkheid over de desbetreffende kampweek. Via deze persoon kunt u tijdens de kampweek op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en stand van zaken. Let op: Sportmax kampweken zijn drukke weken dus de weekcoördinator zal niet altijd meteen beschikbaar zijn omdat we 24/7 met de kinderen bezig zijn. Wie de weekcoördinator is hoort u aan het begin van de kampweek.

Mijn zoon/dochter is een moeilijke eter en/of volgt een speciaal dieet. Wordt hier rekening mee gehouden en zo ja hoe?

We beschikken over onze eigen huis kok die rekening houdt met zowel moeilijke eters als speciale diëten zoals gluten, lactose en andere allergieën of intoleranties. Voor speciale diëten worden lijstjes gemaakt zodat naast de kok ook alle begeleiders weten wat wel en wat niet gegeven mag worden. Belangrijk is dat dit in goed overleg gaat, dus graag alles duidelijk vermelden op het inschrijfformulier.

Hoe ziet het begeleidingsteam van Sportmax eruit?

Sportmax draait al jarenlang op een vaste basis aan begeleiders. Deze vaste begeleiders hebben meer dan voldoende ervaring om uw kinderen de week van hun leven te geven. Naast deze groep ervaren begeleiders is er voldoende aanwas van jonge begeleiders (veelal oud deelnemers!). Deze mix zorgt ervoor dat alles in een week aanwezig is wat de kampweek leuk maakt voor uw kind. Onze begeleiders zijn 24/7 aanwezig en missen dus geen minuut! Het team bestaat elke week uit een weekcoördinator, een fysiotherapeut, een huis kok, animators en trainers. Er is
gegarandeerd voor iedere 5 deelnemers, 1 begeleider aanwezig.

Hoeveel (zak)geld moeten onze kinderen meenemen?

De kampweek is all-in. Dat wil zeggen dat de kinderen genoeg te eten en te drinken krijgen. Alleen voor een extra snoepje, ijsje of blikje drinken kunt u een klein zakcentje meegeven van ongeveer €5,-

Moet onze zoon/ dochter een luchtbed meenemen?

Nee hoor, het woondorp is ingericht met bedjes voor alle kinderen. Alleen een slaapzak, kussen en overtrek is voldoende.

Mijn zoon/dochter komt samen met een vriendje/vriendinnetje naar jullie kamp, zitten ze wel bij elkaar in de groep?

Tijdens de week worden er voortdurend verschillende kleine groepjes gemaakt. Dit om het groepsgevoel onder alle deelnemers te bevorderen. Ze zullen niet bij alle onderdelen bij elkaar zitten, maar bij een aantal vaste momenten zoals het slapen, het eten en de vrije tijd kunnen ze elkaar ten alle tijden opzoeken.

Wij komen zondag terug van vakantie, kan onze zoon / dochter dan vanaf maandag instromen?

Ja dit is mogelijk, maar het leukste is wanneer ze er vanaf het begin bij zijn omdat de eerste dag in het teken staat van kennismaken met andere kinderen. Er ontstaat een groepsgevoel in een kampweek, het leukste is daarom om er van de eerste tot de laatste minuut bij te zijn. Is dit echt niet te doen, dan is later beginnen of eerder stoppen in goed overleg altijd mogelijk.

Mijn zoon / dochter heeft nog nooit getennist/gehockeyd en wil middels een tenniskamp of hockeykamp bekijken of hij of zij het leuk vindt. Kunnen absolute beginners ook deelnemen en hebben jullie materialen beschikbaar?

Je wordt ingedeeld in een trainingsgroep op basis van je tennis- of hockeyniveau en leeftijd. Dit zijn kleine groepjes en daar is ook altijd een ‘beginnersgroepje’ bij. Er zijn materialen beschikbaar tijdens het kamp waarvan uw kind gebruik kan maken. Geef dit wel duidelijk aan op het inschrijfformulier!

Wat gebeurd er bij een blessure, ongeluk of ziekte?

Voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunnen we zeggen dat er in de 13-jaar Sportmax kampen nog nooit een ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden. Helaas zijn blessures soms onvermijdelijk en iedereen kan ziek worden op kamp. Sportmax beschikt over een deskundige fysiotherapeut. Ook heeft Sportmax nauw contact met de plaatselijke huisartsenpost. Mocht het voorkomen dat er zoiets vervelends gebeurd, worden de ouders uiteraard meteen op de hoogte gebracht en zal alles in goed overleg plaatsvinden.

In het geval dat er voor het kamp al sprake is van een blessure die speciale aandacht verdient tijdens de week zelf, geef dit dan even goed aan op het inschrijfformulier.

Ons kind is jonger dan 8 jaar, is het Sportmax kamp wel geschikt voor hem/haar?

Deze vraag zullen we in overleg met u moeten beantwoorden. Dit hangt af van de leeftijdsverdeling in de week, maar ook van uw zoon of dochter zelf. Sportmax heeft ervaring met deelnemers vanaf de leeftijd van 6 jaar. Er is dus veel mogelijk, maar graag in goed overleg met de ouders.