Alaaaaaf! We mogen weer: carnaval 2014!

By 25/02/2014 Uncategorized

carnaval2014

Schrik niet als u komend weekend opeens in de rij bij de Albert Heijn achter een gigantische reuzepanda staat, of dat u een piraat tegenkomt bij de plaatselijke slijterij. U hoeft ook de politie niet te bellen als u een aantal ontsnapte gevangenen gezien denkt te hebben in wit-zwart gestreepte outfits en spring vooral niet van een gebouw af na omdat u zichzelf compleet veilig waant na het zien van een rondlopende Superman. Vanaf komend weekend is het namelijk carnaval in de zuidelijke helft van Nederland!

Bedrijven gaan dicht, het ziekteverzuim schiet richting de 90%, winkels sluiten hun deuren en er wordt meer bier dan brood verkocht. De redactie van ‘Vermist’ draait overuren wegens de vele mensen die hun stem kwijt zijn en de plaatselijke shoarma boer verkoopt in 4 dagen een complete kudde aan schapen. Tijdens dit grote verkleedfeest van ‘onder de rivieren’ is niets te gek. Of zoals wij Brabanders zeggen ‘efkes vier doag  hilemoal oewzelf zèn!’  (vrij vertaald: even vier dagen helemaal jezelf zijn).  Optochten met de meest prachtige wagens waar heel het jaar aan gewerkt is trekken van dorp naar dorp, eindelijk de met zorg uitgezochte carnavalsoutfits aan, weinig slaap en veel feesten en natuurlijk krijgen alle dorpen en steden tijdelijk een carnavalsnaam. Zo heet Eindhoven tijdens carnaval ‘Lampegat’, Den Bosch heet ‘Oeteldonk’ en zo heet Geertruidenberg ‘Potteschijtersland’ omdat in deze stad de eerste in de regio was waar riolering werd aangelegd.  Terwijl u op dit moment uw wenkbrauwen fronst en steeds meer begint te twijfelen aan de echtheid van dit verhaal, kunnen we niets anders zeggen dan dat we het echt niet verzinnen; tijdens carnaval kan (blijkbaar) alles! Aangezien de roots van Sportmax liggen in Brabant en daarom kunnen we dit onderwerp niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarnaast zijn wij bij Sportmax natuurlijk niet vies van een gezellig feestje. Zelfs tijdens de GPS tocht van het Sportmax leidingweekend liepen de begeleiders in polonaise door het bos (het was toen begin september mensen…).

Om alvast in de carnavalsstemming te komen hebben we de vijf naar onze mening  gezelligste en meest opvallende carnavalsnummers van 2014 voor jullie geselecteerd. Hieronder tref je de diverse ‘carnavalskneiters’ van 2014 aan..

WAARSCHUWING: Permanente gehoorbeschadiging wegens slechte muziek en nog slechtere teksten is mogelijk! Sportmax is niet verantwoordelijk voor elke mogelijke vorm van schade.

P.S. Hou onze Facebook pagina de komende dagen in de gaten voor een aantal PRACHTIGE carnavalsfoto’s van begeleiders!

1. Ferry van de Zaande & Veul Gère – De Gròzzie van Mèn Buurvrouw (Derin, deruit)

 

2. Het Vleesteam – Tinder!

 

3. PartyFriex – Elke Keer Hetzelfde

 

4. Snollebollekes – Snollebolleke

 

5. Lamme Frans – Altijd Carnaval