Een voor allen, allen voor een

By 12/03/2014 Uncategorized
Sportmax tenniskampen en hockeykampen 2013 week 4 (242) (1)

Het blijft steeds langer licht, de tennisbanen en hockeyvelden worden weer gereed gemaakt en de teams worden ingedeeld. Bij de hockeyers is het seizoen net 2 weken begonnen en de tennissers moeten nog 3 weken wachten voordat de competitie begint. En hoe kun je je beter voorbereiden dan met een Teambuildingsuitje.  Wij hebben voor jullie een aantal leuke ideeën opgezocht.

Bij een teamsport zijn tactiek, strategie, en samenwerking vaak belangrijker in het bepalen van het resultaat dan een individuele, meetbare, prestatie. Hockey is natuurlijk een teamsport en we kwamen een heel leuk filmpje tegen over kinderen die uitleggen wat teamsport precies betekent. Bekijk het filmpje hier!

Teambuilding
Hoewel hockey een teamsport is en tennis niet is het ook voor de tennissers belangrijk om aan teambuilding te doen. Om goed te kunnen presteren is het nodig om elkaar beter te leren kennen, zodat je elkaar bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd op de juiste manier kunt aanmoedigen en weet je wat je tegen elkaar kunt zeggen om te motiveren. Ook moet je met tennissen naast singelen ook dubbelen en mixen en is samenwerken dus belangrijk. Lees hieronder onze top 5 aan teambuildingsuitjes

1. Bowlen (een gezellig spelletje waar je ook kunt zien of iemand tegen zijn verlies kan of niet)
2. Survivallen (met survivallen moet je soms angsten overwinnen, samenwerken en daar kunnen je teamgenoten je bij helpen)
3. Filmavond (gezellig kletsen en relaxt een filmpje kijken)
4. Een keer met je team gaan vrijspelen met tennis of een rondje gaan hardlopen (samen beter worden) 
5. Bordpsel (bijv. 30 seconds laat je omgaan met tijdsdruk en samenwerking) 

Ook tijdens Sportmax staat samenwerken centraal. We doen bijvoorbeeld de eerste dag een kennismakingsspel met ludieke en gezellige opdrachten, zodat we iedereen meteen beter leren kennen.

Laat een reactie achter